Publieke Managementletter voor het Notariaat

Publieke Managementletter voor het Notariaat

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft een publieke managementletter (PML) uitgebracht speciaal voor het notariaat.
In het NBA beleidsprogramma Kennis Delen wordt de kennis van accountants collectief ingezet om vroegtijdig risico’s te signaleren in maatschappelijke sectoren of relevante thema’s. Het accent ligt hierbij op risico’s op het gebied van bestuur, bedrijfsvoering, verslaggeving en controle. In de Publieke Managementletter voor het Notariaat presenteert de NBA vier signalen voor de sector notariaat, met aanbevelingen voor zowel notarissen, de wetgever, de toezichthouder (BFT), KNB, NBA en accountants. De vier signalen zijn:

 1. Het kantorenlandschap verandert
 2. Bedrijfseconomisch inzicht vormt een voorwaarde
 3. Het toezicht kan meer eigentijds worden ingericht
 4. Sectorkennis is noodzakelijk voor accountants

De belangrijkste aanbevelingen voor de notarissen zijn:

 • Denk tijdig na over de toekomst van uw kantoor en eventuele opvolging
 • Zorg voor financiële en niet-financiële basiskennis, zodat u voldoende kritische vragen kunt stellen aan accountants, belastingadviseurs en waarderingsexperts

Een werkgroep van openbaar accountants en adviseurs in de sector heeft geanonimiseerde bevindingen verzameld en bediscussieerd. Ook ETL BNA is betrokken geweest bij het tot stand komen van de publicatie. U kunt hier de hele publieke managementletter lezen.

Bron: NBA

 • Managementletter,
 • PML
Heeft u vragen? is uw expert

  Of mail direct naar: info@etl-bna.nl

   Of bel direct naar: (035) 693 64 44

   Overig nieuws