Nieuw BTW-nummer voor eenmanszaken per 1 januari 2020

Nieuw BTW-nummer voor eenmanszaken per 1 januari 2020

Binnenkort ontvangen ondernemers met een eenmanszaak een nieuw BTW-nummer. Eenmanszaken moeten dit nieuwe BTW-nummer vanaf 1 januari 2020 gaan gebruiken. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft vorig jaar aangegeven dat de belastingdienst de privacywet overtreedt. Het BTW-nummer van een eenmanszaak was een afgeleide van het Burgerservicenummer. Per 1 januari 2020 zal er geen link meer bestaan tussen het BTW-nummer en het BSN van de ondernemer. Hiermee wordt de privacy van de ondernemer gewaarborgd.

Let op: Heeft u een eenmanszaak? Dan moet u actie ondernemen. Per 1 januari 2020 moeten nieuwe facturen voorzien zijn van het nieuwe BTW-nummer. Het factuur- en/of briefpapier moet u hierop aanpassen. Houdt hier rekening mee bij het bestellen van nieuw briefpapier! In sommige gevallen wordt het BTW-nummer op het briefpapier geprint. In dat geval zal het nieuwe BTW-nummer in de software moeten worden aangepast.

Drijft u uw onderneming in een maatschap, besloten vennootschap, naamloze vennootschap of een andere rechtsvorm, dan wijzigt het BTW-nummer van uw onderneming niet, en hoeft u geen actie te ondernemen!

Mocht u nog vragen hebben, schroom niet op contact met ons op te nemen.

 • 2020,
 • Autoriteit Persoonsgegevens,
 • btw-nummer,
 • Eenmanszaak,
 • privacy
Heeft u vragen? Pieter is uw expert

  Of mail direct naar: info@etl-bna.nl

   Of bel direct naar: (035) 693 64 44
   Pieter den Ouden AA

   Gerelateerd nieuws